Docent

IMG-20190705-WA0010

"Een docent in hart en nieren!"

Inmiddels geef ik al jaren pianoles, maar ook met muziektheorie en solfège heb ik veel ervaring.

Lesgeven is oprecht een deel van mijn muzikale spectrum dat ik niet zou willen missen!

Biografie

Een jaar na  mijn afstuderen aan het conservatorium van Utrecht in 2011, kreeg ik de vraag of ik eens een proefles piano wilde geven. Het ging om een leerling met zowel interesse in klassieke als lichte muziek, die daarnaast ook graag creatief met muziek bezig was. Tot die tijd werkte ik voornamelijk als pianist/toetsenist en componist, maar aangezien het zo goed aansloot bij mijn achtergrond, leek het me leuk om eens aan de slag te gaan met hem.

Dat bleek de opmaat tot een snelgroeiende lespraktijk die inmiddels 2 volle werkdagen beslaat. Het lesgeven heb ik bij toeval ontdekt, maar het is voor mij echt een bron van plezier en inspiratie gebleken. Met mijn brede muzikale achtergrond heb ik een even zo diverse groep leerlingen verkregen. Van jonge telgen die hun eerste kleine stapjes op de piano zetten, tot volwassenen met een rijke muzikale bagage. Van de eerste pianoboeken, tot de prachtige klassieke stukken, maar ook eigen arrangementen en zelfs composities zijn langsgekomen de afgelopen jaren!

Interne motivatie

Zo probeer ook ik mijn lessen in te richten. Uiteraard wordt er hard gewerkt aan het vergroten van de pianistische vaardigheden, maar daarnaast is er altijd ruimte voor eigen inbreng. Enthousiasme en plezier zijn mijns inziens de grootste drijfveren om vooruitgang te boeken.

Een les op maat!

Ik ben altijd bezig met het verfijnen en uitbreiden van mijn methodiek. Daarnaast kijk ik ook aandachtig naar de behoeftes van mijn leerlingen en maak ik een lesvoorbereiding die naadloos aansluit bij wat ze op dat moment nodig hebben. Mijn achtergrond als componist/arrangeur zorgt ervoor dat ik net dat stapje extra kan zetten met speciaal op maat gemaakt lesmateriaal.

Tarieven 2022-2023

Pianoles:

€31,- / 30 min. ex. btw

Pianoles aan huis:

€36,- / 30 min. ex. btw

Bij leerlingen tot 21 jaar wordt er geen btw in rekening gebracht. Vanaf 21 jaar en ouder is de lesprijs + 21% btw.

Algemene informatie

Beginnende leerlingen en/of leerlingen in de basisschoolleeftijd adviseer ik wekelijkse les van 30 minuten.
Leerlingen die al wat ouder zijn en gevorderd in hun niveau kunnen de lessen in overleg uitbouwen naar 45 of 60 minuten.
 
 

Lesdagen

Woensdag:

Rhenen (09:00 – 21:00u)

Donderdag:

Rhenen (13:00 – 21:00u)   –   Docent bij ‘Pianoles Rhenen’: https://www.pianolesrhenen.nl/

Periodes 2023

1.)

1 januari – voorjaarsvakantie

7 lesweken

10 januari t/m 25 februari

2.)

voorjaarsvakantie – meivakantie

8 lesweken

7 maart t/m 29 april

3.)

meivakantie – zomervakantie

9 lesweken

9 mei t/m 8 juli

4.)

zomervakantie – herfstvakantie

9 lesweken

27 augustus t/m 13 oktober

5.)

herfstvakantie – kerstvakantie

8 lesweken

23 oktober t/m 22 december

Feestdagen buiten de vakanties zijn dit jaar: Goede vrijdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Afspraken

– Locatie en tijd

De pianolessen zal ik bij mij thuis geven (Rhenen), of aan huis. Wanneer de lessen bij je thuis plaatsvinden, moet er de beschikking zijn over een (digitale) piano of een vleugel. De tijden probeer ik zoveel mogelijk constant te houden, voor het gemak van onze beide agenda’s.

– Verhinderd

Soms kan het zijn dat je ziek bent, of dat je andere afspraken hebt die samenvallen met de pianoles. Ik zal dan proberen waar mogelijk op een ander moment in dezelfde week de les (online) in te halen. Mocht dat niet lukken, dan zal ik wél de pianoles in rekening brengen. Voor de meesten is pianoles een hobby, maar voor mij is het mijn inkomen en ik moet daar op kunnen bouwen. Hopelijk heb je begrip hiervoor.

Mocht het zo zijn dat mijn agenda mij noodzaakt om de les te laten vervallen, dan geldt ook dat we proberen een ander moment die week te vinden. Als dat niet lukt, dan zal ik de pianoles níet in rekening brengen, aangezien het verzoek om de les te laten vervallen vanuit mij kwam.

– Factuur

Na elke periode krijg je een factuur met daarop het overzicht van de lessen. Ik verzoek je vriendelijk het bedrag binnen 14 dagen over te maken onder vermelding van het factuurnummer. De periodes lopen synchroon met de schoolvakanties, dus je kunt doorgaans de factuur verwachten in de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en zomervakantie. Tijdens de vakantieperiodes is er in principe geen les, maar desgewenst kunnen we altijd kijken of we een les kunnen inplannen.

 

– Proefles

Je kunt bij mij altijd een GRATIS proefles krijgen van 30 minuten. Daarin hoor ik graag wat je wellicht al kan op je instrument en bespreken we verder wat je wilt gaan leren.  

– Opzeggen

Als je met de les wilt stoppen, dan kan dat aan het begin van elk nieuw blok. Wil je onverhoopt stoppen binnen een lopende periode, dan zal ik de lessen tot het einde van die periode in rekening brengen. Het schooljaar is onderverdeeld in 5 blokken (zie informatie hierboven, onder het kopje ‘periodes’).

Pianoles? Plan een GRATIS proefles!

Zoek je een enthousiaste en ervaren pianodocent voor pianoles in Rhenen ? Ik doceer zowel klassiek als pop piano. Daarnaast geef ik ook les aan huis. Ben je geïnteresseerd? Ik hoor het graag!